Home | Een goede, betrouwbare Shar-Pei fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

Een goede, betrouwbare Shar-Pei fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een goede Shar-Pei fokker vinden is niet altijd eenvoudig. Er worden veel pups aangeboden op het internet. En de verkopers doen zich allemaal voor alsof ze erkende en goede fokkers zijn. Het is soms lastig te bepalen of je met een echte fokker te maken hebt, of met een broodfokker.

Toch zijn er een aantal kenmerken toe te schrijven aan goede fokkers van Shar-Pei honden. En ook kun je slechte fokkers herkennen door te letten op een aantal punten. Een goede Shar-Pei fokker vinden kost wat tijd, maar is zeker de moeite waard.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Shar-Pei nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shar-Pei!

Hoe herken je een goede fokker?

Het herkennen van een goede fokker is iets wat je kunt leren. Er zijn een aantal kenmerken die wel aan een goede fokker zijn toe te schrijven, maar niet aan bijvoorbeeld een broodfokker of een hondenhandelaar. Je komt er vooral achter of je met een goede fokker te maken hebt, door met de fokker te praten.

Ook een bezoekje aan de kennel kan heel verhelderend zijn. En twijfel je dan nog, dan kan een verrassingsbezoekje vaak ook nuttig zijn. Hieronder zes punten waarop je een goede fokker kunt herkennen.

1. De moederhond is altijd aanwezig

Bij een goede fokker is de moederhond altijd aanwezig. Een goede fokker weet als geen ander hoe belangrijk de moederhond is voor de socialisatie van de Shar-Pei pups. Er is geen enkel excuus te bedenken waarom de moederhond niet aanwezig zou zijn bij haar eigen pups. De enige reden die er kan zijn is dat de hond is overleden tijdens of vlak na de geboorte van haar pups. Verder is er geen enkele goede reden om de moederhond van de pups te scheiden.

Let op: Het kopen of adopteren van een Shar-Pei (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Shar-Pei Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

2. De pups zien er gezond en blij uit

De pups zien er gezond uit. Ze zijn niet te mager, maar ook niet te dik. Hun vacht glanst en de pups kijken helder uit hun ogen. Het nest is schoon en de pups leven in een schone leefomgeving. Ook de moeder van de Shar-Pei pups ziet er gezond en blij uit. Tuurlijk is het logisch dat de moeder wat vermoeid kan lijken.

Het is voor haar een drukke tijd. Maar de moederhond kijkt helder uit haar ogen, verzorgt zichzelf goed en oogt blij en vrolijk. Is dat niet het geval dan heb je waarschijnlijk te maken met een broodfokker. Hier kun je dan beter geen pup kopen.

3. De fokker kan je veel vertellen over het Shar-Pei ras

Een goede fokker weet alles van het ras. Je kunt hem alles vragen en hij zal je vragen ook willen en kunnen beantwoorden. Hij zal je zelfs heel veel willen vertellen over het ras. Een goede fokker vindt het namelijk belangrijk dat zijn pups in een goed gezin terecht komen.

Hij wil zeker weten dat jij weet waar je aan begint en dat je de kennis en kunde hebt om goed voor de hond te zorgen. Dat is bij een broodfokker vaak wel anders. In de meeste gevallen weten ze niets van het ras af. Ze zullen ook niet graag over de honden willen praten. Het gaat deze fokkers om één ding en dat is geld.

4. Je bent altijd welkom bij een erkende fokker

Bij een erkende fokker ben je altijd welkom. Uiteraard zal hij ook het liefst willen dat je eerst een afspraak plant, maar ook als je onverwachts voor de deur staat, ben je welkom. De kennel of de plaats waar de honden verblijven ziet er bij een erkende fokker netjes en schoon uit. Dat zie je ook terug in de honden en in de pups. Als je vervuiling ziet, dan kun je bij die fokker beter geen pup kopen.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Shar-Pei

Overweeg je een Shar-Pei te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Shar-Pei Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

5. Een goede fokker vertelt je over de verzorging van de Shar-Pei

Een goede fokker zal je ook alles vertellen over een goede verzorging van de Shar-Pei. Vooral pups en jonge Shar-Pei honden hebben een intensieve verzorging nodig. Ze hebben heel veel extra uit en daardoor diepe rimpels.

Deze rimpels zul je bij je pup, maar ook nog bij een jonge hond dagelijks moeten verzorgen. Een goede fokker zal je vertellen hoe je deze rimpels moet verzorgen om zo infecties te voorkomen.

6. Een goede fokker heeft niet het hele jaar door pups

Een goede fokker van Shar-Pei honden zal niet het hele jaar door pups kunnen aanbieden. Het is voor de moederhonden niet goed om continu zwanger te zijn en voor pups te moeten zorgen. Een goede fokker plant de nestjes goed en houdt hierbij rekening met de gezondheid van de moederhonden.

Bij broodfokkers zie je vaak dat de honden aan de lopende band zwanger zijn. Je kunt hier altijd een pup kopen. Dit is niet goed voor de moederhonden en ook niet voor de pups. Hier is vaak sprake van broodfok. En dat merk je aan de pups die vaak te kampen hebben met allerlei ziektes en kwaaltjes.

Een gezonde pup kopen bij een Shar-Pei fokker

Als je je goed verdiept in de fokker, dan is de kans groot dat je een gezonde Shar-Pei pup koopt bij een erkende fokker. Natuurlijk kunnen ook erkende fokkers niet garanderen dat je pup niet belast is met erfelijke aandoeningen.

Maar omdat je bij deze fokkers vaak een pup koopt met een stamboom document, kun je daaraan wel aflezen dat de hond gezonde voorouders heeft. Shar-Pei honden lopen altijd iets meer risico op bepaalde erfelijke aandoeningen. Maar dat is eigenlijk bij alle hondenrassen het geval.

Bij een Shar-Pei is het vooral belangrijk dat de hond niet gefokt is met extreme diepe rimpels. Helaas kun je dat als pup niet zien, omdat alle Shar-Pei pups extreme rimpels hebben. Als je naar de moederhond kijkt, kun je vaak wel zien hoe rimpelig jouw Shar-Pei zal worden. Nog mooier zou zijn als je ook de vaderhond zou kunnen zien.

Maar in de meeste gevallen is die niet bij de fokker aanwezig. Een erkende fokker kan je overigens wel altijd een foto of filmpje van de vader laten zien. Op die manier kun je een goede indruk krijgen van de rimpeligheid van jouw Shar-Pei.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Shar-Pei?

Bekijk dan het Shar-Pei Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Shar-Pei’s. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Shar-Pei wilde weten in één compleet e-book!”

Shar-Pei Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Shar-Pei!

  • Wil je een Shar-Pei kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Shar-Pei zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Shar-Pei trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Shar-Pei de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Shar-Pei’s en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shar-Pei Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Shar-Pei Handboek interessant zal vinden.

Welkom Shar-Pei vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Het Shar-Pei Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload