Home | Grijze Shar-Pei: ontdek deze geweldig mooie hond (uitgebreid artikel)

Grijze Shar-Pei: ontdek deze geweldig mooie hond (uitgebreid artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Shar-Pei kan een vacht in alle kleuren hebben, behalve wit. Ook moet de vacht van de Shar-Pei altijd effen zijn. Een gevlekte Shar-Pei zie je wel eens, maar deze vachtkleur is niet erkend door de F.C.I. Tegenwoordig is een grijze vacht bij honden erg in. Dus hebben fokkers ook Shar-Pei honden gefokt met die typische grijze vachtkleur.

Het is een toegestane kleur voor de vacht van je Shar-Pei. Maar omdat dit een modekleur is, moet je wel oppassen als je een Shar-Pei koopt met een grijze vacht. Koop altijd een hond bij een erkende fokker, zodat je zeker weet dat er niet mee is doorgefokt. Met honden van bijvoorbeeld een broodfokker kun je rekenen op veel gezondheidsproblemen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Shar-Pei nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shar-Pei!

Het karakter van de grijze Shar-Pei

De grijze Shar-Pei heeft een groot hoofd met veel rimpels. De kop van de hond wordt vaak vergeleken met de kop van een nijlpaard. De Shar-Pei is een onafhankelijke en eigenwijze hond. Ze hebben zelfverzekerd en consistent leiderschap nodig, dan zullen ze zich ontplooien tot lieve, sociale, schone huisgenoten.

Ze zijn waakzaam en zullen ook je huis en haard beschermen. De honden hebben niet veel aandacht of beweging nodig, ze kunnen zichzelf goed vermaken met een lekker bot. Ze liggen ook graag in de zon.

Een Shar-Pei is een onafhankelijke hond. Ze zijn lief voor het hele gezin, maar ze zullen zich vaak aan één persoon erg hechten. Dat is hun baas en leider. Ze kunnen goed functioneren in een gezin, maar deze honden zijn ook erg geschikt als huisgenoot van een alleenstaande.

Ook in een gezin met werkende ouders en grotere kinderen is de Shar-Pei op zijn plek. Het is wel noodzakelijk om de hond direct te leren om alleen te zijn. Doe je dit niet, dan kan de grijze Shar-Pei verlatingsangst ontwikkelen.

De vachtverzorging van de grijze Shar-Pei

De verzorging van de vacht van de grijze Shar-Pei is niet anders dan bij honden met een andere kleur vacht. De volwassen Shar-Pei heeft weinig vachtverzorging nodig. Wekelijks borstelen met een rubberen borstel is voldoende om de vacht gezond en glanzend te houden. De grijze Shar Pei pup heeft wel veel vachtverzorging nodig.

Pups van dit ras zitten erg ruim in hun vel en ze hebben veel rimpels. Naarmate ze ouder en groter worden, zullen deze rimpels minder extreem worden. Maar de rimpels van een pup en jonge hond moet je dagelijks schoonmaken en droog houden. Dit voorkomt infecties van de huid tussen de rimpels.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Shar-Pei wordt ook uitgebreid behandeld in Shar-Pei Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De opvoeding van een grijze Shar-Pei

Een Shar-Pei hond heeft een consequente en goede opvoeding nodig. Deze opvoeding moet wel met zachte hand gebeuren. Het afstraffen van slecht gedrag bij je grijze Shar-Pei heeft geen positief effect. Beter is om goed gedrag te belonen, zodat de hond weet dat dat het gewenste gedrag is. De Shar-Pei is een intelligente, maar gevoelige hond.

Ook is de hond eigenwijs en kan hij dominant zijn. Daarom is een consequente en goede opvoeding noodzakelijk. De hond moet weten wie zijn baas is en hij heeft ook een echte leider nodig om goed te kunnen functioneren.

De Shar-Pei valt tegenwoordig onder de gezelschapshonden, maar de hond heeft zeker ook nog een goed waakinstinct. Hij zal huis en haard altijd goed beschermen. Het is geen boerderijhond, ook al zou je dat misschien wel verwachten door het waakinstinct. Maar de grijze Shar-Pei heeft ook een natuurlijk instinct om te jagen.

En daardoor zouden ze op een boerderij weg kunnen rennen om achter herten of andere wilde dieren aan te jagen. Het is een hond die prima in de stad kan wonen. De Shar-Pei heeft niet extreem veel beweging nodig. Een paar keer per dag wandelen is voldoende voor de grijze Shar-Pei, om hem blij en gelukkig te maken.

Gezondheidsproblemen bij de grijze Shar-Pei

De grijze Shar-Pei heeft niet veel meer gezondheidsproblemen dan de ander kleurige Shar-Pei honden. Houd er wel rekening mee dat deze grijze kleur een echte modekleur is geworden en dat er daardoor doorgefokt kan zijn met deze kleur honden. Ook zijn extreme rimpels een tijdje in geweest.

Die twee modegrillen samen, zorgt voor het veel voorkomen van Shar-Pei honden met een grijze kleur en diepe rimpels. Als de hond te diepe rimpels heeft, kan dit huidproblemen veroorzaken. Je zult bij honden met extreme rimpels daarom ook dagelijks de rimpels moeten schoonmaken.

Andere gezondheidsproblemen die je veel ziet bij de Shar-Pei hond zijn tightlip, ooglidproblemen, Shar-Pei-koorts en respiratoire sinusaritmie. Bij de aandoening tightlip zit de lip heel dicht tegen het ondergebit aan. De lip kun je dan niet naar beneden halen en je ziet vaak dat de lip naar binnen krult. In ernstige gevallen kan je grijze Shar-Pei niet meer normaal eten of drinken. Een operatie is dan noodzakelijk.

Door de zware hoofdpartij met veel vleesmassa hebben de honden last van ooglidproblemen. Vaak kunnen de oogleden getackt worden. Dan wordt de huid boven de ogen met draadjes omhoog getrokken. Als dit niet helpt, dan is een operatie noodzakelijk, waarbij wat huid wordt weggesneden.

Ook zie je vaak dat dit ras Shar-Pei-koorts heeft. Hierbij ervaart de hond periodieke koorts, waarbij zijn spronggewrichten opzwellen. De hond zal dan veel braken, diarree hebben en kortademig zijn. Alleen een dure operatie is dan een oplossing. De Shar Pei is ook vatbaar voor respiratoire sinusaritmie. Hierbij stijgt zijn hartslag als de hond inademt, en daalt de hartslag als de hond uitademt.

Leer alles over jouw lieve Shar-Pei

Wil je álles leren over jouw Shar-Pei? Bekijk dan ook het Shar-Pei Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een goede fokker van grijze Shar-Pei pups vinden

Als je een grijze Shar-Pei pup wilt kopen, dan is het verstandig om een goede fokker te vinden. Je dierenarts kan je hierbij helpen. Gemiddeld betaal je 1200 tot 1800 euro voor een grijze Shar-Pei pup. Je hond is dan ingeënt en je krijgt vaak van de fokker voer mee voor de eerste paar dagen. Laat je niet verleiden door een fokker die goedkope hondjes aanbiedt.

Je hebt dan vaak te maken met een broodfokker. Zij fokken de hondjes alleen maar voor het geld. Hierdoor koop je vaak een hond met erfelijke ziekten of afwijkingen. Twijfel je of de pup gezond is, laat de hond dan altijd nakijken door een goede dierenarts.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Shar-Pei?

Bekijk dan het Shar-Pei Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Shar-Pei’s. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Shar-Pei wilde weten in één compleet e-book!”

Shar-Pei Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Shar-Pei!

  • Wil je een Shar-Pei kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Shar-Pei zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Shar-Pei trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Shar-Pei de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Shar-Pei’s en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shar-Pei Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Shar-Pei Handboek interessant zal vinden.

Welkom Shar-Pei vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Het Shar-Pei Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload