Home | Shar-Pei karakter: dit kan je verwachten

Shar-Pei karakter: dit kan je verwachten

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Shar-pei is een vriendelijke en spontane hond. De hond is erg lief voor zijn baasje en mensen die hij kent. De hond is tevens prima geschikt als gezinshond want de Shar-pei is niet alleen nieuwsgierig naar kinderen en wat ze doen maar kan er tevens goed mee omgaan.

Het is wel een vrij grote hond dus houd er rekening mee dat deze voor kleine kinderen wel wat eng over kan komen maar doorgaans bijzonder weinig kwaad in de zin heeft. Een hond alleen laten met kleine kinderen is met geen enkel ras aan te raden dus ook niet bij de Shar-pei.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Shar-Pei nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

Intelligente, trouwe en aanhankelijke hond naar zijn eigen mensen

De Shar-pei is een hond met de volgende karaktereigenschappen: aanhankelijk, trouw, eigenwijs, intelligent en soms ook behoorlijk. Het uiterlijk van de hond zou niet direct doen vermoeden dat het om een goedzak gaat maar dat is toch echt zo. Het is een enorm lieve hond voor de mensen die hij kent en die heel graag knuffelt met zijn baasje. De hond kan wel wat terughoudend zijn naar vreemden. Als een Shar-pei je niet kent, is de kans dat deze spontaan op je afkomt niet zo groot en zal hij niet altijd geaaid willen worden.

Aandacht van zijn mensen vindt de Shar-pei echter helemaal geweldig en daar zal de hond dan ook werkelijk alles voor doen. De hond kan, zeker als er meer huisdieren zijn, wel eens een tikkeltje jaloers zijn en wil het liefst zoveel mogelijk aandacht voor zichzelf hebben. Dit laat het ras dan duidelijk merken zonder daarbij echt vervelend te worden.

Hond kan wat dreigend overkomen maar is het niet

De hond kan vrij dominant overkomen, zeker naar andere dieren maar dit komt voornamelijk door zijn imposante uiterlijk en de wat strenge blik van het dier. Hierdoor bestaat de kans dat met name andere honden dit als bedreigend ervaren en de Shar-pei aanvallen maar het is niet dreigend bedoeld. Zo kijkt de hond nu eenmaal gewoon.

De Shar-pei is een prima waakhond maar slaat pas aan als er echt iets aan de hand is. De hond zal zeker niet overdreven veel blaffen maar beschermt wel zijn baasje. Als er echt wat aan de hand is, blaft de hond wel dus dan kun je als baasje gerust gaan kijken wat er gebeurt.

Let op: Het karakter van jouw Shar-Pei (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Shar-Pei Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zorg voor een goede socialisatie

Zoals gezegd kan de Shar-pei wel wat jaloers zijn op andere dieren die in huis aanwezig zijn of wat dominant zijn. Dit wil echter niet zeggen dat het ras niet met andere dieren gehouden kan worden want dit is zeker mogelijk. Hiervoor is echter wel een goede socialisatie nodig.

Begin hier altijd zo vroeg mogelijk mee zodat de hond reeds van jongs af aan leert wat wel en wat geen gewenst gedrag is. Het is een lieve hond die intelligent genoeg is om te leren maar er soms wel wat lui voor is dus je geduld kan nog wel eens op de proef gesteld worden.

Neem je Shar-pei mee op hondencursus zodat hij in contact komt met andere mensen en honden en veel leert. Dat is niet zielig en zowel de hond als jijzelf hebben er later veel profijt van als hij veel geleerd heeft. Thuis kun je alles wat je op de cursus leert natuurlijk zelf in de praktijk brengen.

Voed je hond consistent op

De Shar-pei is gevoelig voor lekker voedsel en snacks dus het is zeker slim de hond te belonen als hij het goed doet. Zorg ervoor dat goed gedrag altijd beloond wordt want zo leert de hond sneller en zal hij ook eerder het juiste gedrag vertonen. De hond mag best streng opgevoed worden maar er lelijk tegen doen is geen goede zet.

Wees vooral consequent met opvoeden want daar heeft de hond het meeste aan. Hij leert zo ook beter wie de baas is en hij zal zeker nog wel eens eigenwijs doen of eigenzinnig zijn, maar weet ook goed wat wel en wat niet mag.

Leer alles over het karakter van jouw Shar-Pei

Wil je alles weten over het karakter van jouw Shar-Pei? Bekijk dan ook het Shar-Pei Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Zorg voor voldoende beweging zonder te overdrijven

De Shar-pei is een hond die van nature niet zo heel erg van veel beweging houdt. Het is natuurlijk een hond die je niet zomaar in een klein appartement houdt want daar krijgt hij niet voldoende beweging en kan hij niet goed uit de weg. Een grote tuin is niet per se nodig maar is wel fijn voor de hond.

Het ras kan zowel goed in de stad als op het platteland wonen en is binnenshuis vaak erg rustig. Zorg er echter als baasje wel voor dat je Shar-pei voldoende beweging krijgt. Urenlange wandelingen maken is niet direct nodig maar om ervoor te zorgen dat de hond zijn energie kwijt kan, zich niet verveelt en niet te zwaar wordt, is regelmatige beweging wel noodzakelijk voor het ras.

Aandacht is allerlei vormen mogelijk

De Shar-pei houdt erg van aandacht. De hond heeft een vacht die niet zo heel veel verzorging nodig heeft maar de plooien in de huid, ogen en oren dien je als baasje goed schoon te houden. Zo voorkom je dat er veel vuil dat mogelijk kan gaan irriteren of tot traanogen leidt, achterblijft. Wen je hond van pup af al aan borstelen met een zachte borstel zodat deze weet wat het is.

Borstelen is natuurlijk ook een vorm van aandacht dus daar houdt de Shar-pei wel van. Kent hij de vachtverzorging goed? Dan zal deze ook op latere leeftijd geen enkel probleem opleveren. Een snoepje na een behandeling en je hond zal zeker blij zijn.

Leer je pup veel en ga ermee op cursus

Kies je een Shar-pei als pup? Houd er dan wel goed rekening mee dat het karakter nog in ontwikkeling is en de socialisatie erg belangrijk is. Het wordt een grote hond die je ook op volwassen leeftijd natuurlijk nog graag de baas wilt blijven. Een goede en consistente training zorgt ervoor dat je een geweldige kameraad in huis hebt die alles voor zijn baasje doet.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Shar-Pei?

Bekijk dan het Shar-Pei Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Shar-Pei’s. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Shar-Pei wilde weten in één compleet e-book!”

Shar-Pei Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Shar-Pei!

  • Wil je een Shar-Pei kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Shar-Pei zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Shar-Pei trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Shar-Pei de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Shar-Pei’s en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shar-Pei Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Shar-Pei Handboek interessant zal vinden.

Welkom Shar-Pei vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Het Shar-Pei Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload