Home | Een Shar-Pei kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

Een Shar-Pei kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Bij de aanschaf van een Shar-Pei hond moet je op een aantal dingen letten. Allereerst moet je natuurlijk weten wat het karakter van dit ras is en wat de raskenmerken zijn. Is het een hond die bij jou en jouw levensstijl past? En heb je genoeg tijd om voor de hond te zorgen en kun jij de hond bieden wat hij nodig heeft.

Ook is het verstandig om je vooraf te verdiepen in de verzorging van deze hond, maar ook in het type baas dat deze hond nodig heeft om goed te functioneren. Tenslotte is het dan van belang dat je een gezonde pup koopt bij een erkende fokker. Of ga je toch liever voor adoptie van een Shar-Pei hond?

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Shar-Pei nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shar-Pei!

Het karakter van de Shar-Pei

Het karakter van de Shar-Pei kun je omschrijven als een hond met een koppig en beschermend karakter. Een consequente training en opvoeding is daarom erg belangrijk. Anders kan het gebeuren dat de hond zijn baas niet meer respecteert en dat de hond dominant wordt.

Als je besluit een Shar-Pei hond te kopen, wees je er dan van bewust dan deze hond een consequente en goede leider nodig heeft. Enige ervaring met honden is daarom noodzakelijk. Heb je nog geen ervaring met honden en ben je geen geboren leider? Dan is het niet verstandig om een Shar-Pei te kopen.

De Shar-Pei heeft zowel een waak- als een jachtinstinct. Ze zullen hun huis en haard goed bewaken. Maar woon je op een boerderij dan is deze hond niet geschikt als waakhond. Zodra je hond een hert of ander wild ruikt, zal hij hier, door zijn jachtinstinct, achteraan gaan. Het zijn dominante honden. Daarom is een goede socialisatie en een goede opvoeding van wezenlijk belang.

De raskenmerken van de Shar-Pei

De Shar-Pei is een middelgrote hond. Teefjes en reutjes zijn even groot. Ze hebben beide een schofthoogte tussen de 46 en 51 centimeter. Qua gewicht zie je wel verschil tussen een teefje en een reu. Een teef weegt tussen de 18 en de 25 kilogram en een reu tussen de 25 en de 30 kilo.

Van oorsprong komt dit ras uit China en het ras bestaat al zeker meer dan 2000 jaar. De gemiddelde levensverwachting van de Shar-Pei is 9 tot 11 jaar. Het is een relatief gezond ras, maar er zijn wel een aantal erfelijke aandoeningen die specifiek zijn voor de Shar-Pei. Verdiep je hier altijd in als je besluit om een Shar-Pei te kopen.

Let op: Het kopen of adopteren van een Shar-Pei (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Shar-Pei Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Type vacht van de Shar-Pei

De Shar-Pei heeft drie vachttypes die voor kunnen komen, namelijk de paardenvacht, de borstelvacht en de berenvacht. Honden met een paardenvacht hebben een harde vacht. Deze vacht voelt een beetje zoals de vacht van een paard ook aanvoelt. De honden met deze vacht zijn als pup erg rimpelig, maar naarmate ze ouder worden krijgen ze steeds minder rimpels in hun gezicht.

De Shar-Pei met een borstelvacht hebben een vacht die iets zachter is dan de paardenvacht. De haren mogen maximaal 2,5 centimeter lang zijn. De honden met een borstelvacht houden hun puppy-uiterlijk tot in de volwassenheid. Zij behouden meer van hun rimpels. Ook zijn honden met dit vachttype minder actief dan honden met de paardenvacht.

Tenslotte heb je Shar-Pei honden met een berenvacht. Deze vacht is donzig en heeft een toplaag die haren heeft die langer zijn dan 2,5 centimeter. Deze honden worden niet officieel erkend door de Britse Kennel Club. Zij beweren dat dit vachttype een foutje is.

De verzorging van de Shar-Pei

De Shar-Pei heeft als volwassen hond weinig verzorging nodig. Een keer per week borstelen met een rubberen borstel is voldoende om de vacht van je hond gezond en glanzend te houden. Ook hebben de rimpels bij de volwassen Shar-Pei geen aandacht of verzorging nodig. Wel is het verstandig om regelmatig de oren van je hond te controleren. Die hebben de neiging om vuil op te hopen.

De rimpels van je Shar-Pei pup hebben wel dagelijks aandacht nodig. Ook bij een jonge hond is dat nog het geval. Omdat de rimpels op jonge leeftijd nog extreem zijn, doordat ze zo ruim in hun vacht zitten, is het verstandig om de rimpels dagelijks te verzorgen. Ze moeten schoon en droog zijn. Dit is belangrijk om huidinfecties te voorkomen.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Shar-Pei

Overweeg je een Shar-Pei te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Shar-Pei Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De opvoeding van de Shar-Pei

Je Shar-Pei hond heeft een consequente opvoeding nodig. Het is belangrijk dat je een echte leider voor je hond bent. Dat heeft de hond nodig. Heeft de hond geen leider, dan kan de hond dominant worden. Het is daarom aan te raden om direct met je pup op puppycursus te gaan. Ook is een goede socialisatie erg belangrijk voor de Shar-Pei hond. Hierdoor leren ze hoe ze om moeten gaan in diverse situaties. Dat is belangrijk voor hun ontwikkeling.

De Shar-Pei kopen bij een fokker

Een gezonde Shar-Pei koop je bij een erkende fokker. Vraag je dierenarts om een lijst met erkende fokker. De prijs van een pup met een stamboom ligt tussen de 1200 en 1800 euro. Een goede fokker zorgt goed voor zijn honden en voor zijn pups. Je herkent een goede fokker aan verschillende dingen.

Allereerst zien de pups en de moeder er gezond en blij uit. Ook is de moeder altijd aanwezig. En een goede fokker kan je veel vertellen over het karakter van de hond. Hij weet zelfs per pup te vertellen wat de karaktereigenschappen van de pup is.

De Shar-Pei adopteren

Je kunt er ook voor kiezen om een Shar-Pei hond te adopteren via een asiel of via een stichting. Je krijgt dan vaak een iets oudere hond. Het nadeel hiervan is dat je niet zeker weet of de socialisatie van de hond goed is geweest. Vaak koop je een hond met veel problemen. Je zult met deze hond veel geduld moeten hebben.

Dit soort honden hebben een echte leider nodig die stevig in zijn schoenen staat. Ook als je een Shar-Pei hond adopteert, betaal je een bepaald bedrag. Vaak ligt dit tussen de 90 en 250 euro.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Shar-Pei?

Bekijk dan het Shar-Pei Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Shar-Pei’s. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Shar-Pei wilde weten in één compleet e-book!”

Shar-Pei Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Shar-Pei!

  • Wil je een Shar-Pei kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Shar-Pei zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Shar-Pei trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Shar-Pei de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Shar-Pei’s en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shar-Pei Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Shar-Pei Handboek interessant zal vinden.

Welkom Shar-Pei vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Het Shar-Pei Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload