Home | Prijs Shar-Pei: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Shar-Pei: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je besluit een Shar-Pei te kopen bij een erkende fokker dan betaal je hier een bepaald bedrag voor. Dit bedrag betaal je aan de fokker. Uiteraard maakt hij winst op de verkoop van de pups, maar hij heeft ook kosten moeten maken om de pups gezond te houden.

Denk bijvoorbeeld aan de verzorging van de moederhond, de kosten om de hond te laten dekken, maar ook de kosten voor een veilig onderkomen voor de pups.

En natuurlijk kosten voor de verzorging van de pups. Ook krijgen de honden vaak hun eerste inenting bij de fokker. Al deze kosten zitten in het bedrag dat jij aan de fokker betaalt voor de pup. Maar jij hebt te maken met nog meer kosten als je een hond koopt. Er zijn eenmalige kosten en terugkerende kosten.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Shar-Pei nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shar-Pei!

Hoe duur is een Shar-Pei pup?

Gemiddeld betaal je tussen de 1300 en 1800 euro voor een Shar-Pei pup. Je koopt dan een pup bij een erkende fokker. Je krijgt vaak een pup met een stamboom document. Er zijn ook Shar-Pei pups die veel duurder zijn. Maar dat zijn honden waar je mee kunt fokken of waarmee je hondenshows wilt lopen.

Dan kun je denken aan bedragen tussen de 2000 en 6000 euro. Koop je een gezinshond, dan ga je natuurlijk niet zo’n enorm bedrag betalen. Zie je pups voorbij komen die minder dan 1000 euro kosten, dan moet je je afvragen of je niet met een broodfokker te maken hebt.

Wat moet je allemaal aanschaffen voor je Shar-Pei hond?

Naast de kosten voor de aanschaf van de hond, zijn er natuurlijk ook nog andere dingen die je moet aanschaffen voor je Shar-Pei. Hij heeft een bench of een mand nodig. En natuurlijk een hondenkussen om op te slapen. Maar je hond heeft ook een goed passende halsband nodig of een tuigje. En een stevige riem is ook essentieel.

Daarnaast een voer- en drinkbak en een rubberen borstel voor de vachtverzorging. Dit zijn allemaal eenmalige kosten. Maar houdt er rekening mee dat je de halsband en het tuigje, vooral als je hond in de groei is, regelmatig moet vervangen. Ook het hondenkussen gaat natuurlijk geen jaren mee.

Let op: Het kopen of adopteren van een Shar-Pei (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Shar-Pei Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Wat zijn de kosten van de Shar-Pei?

Andere kosten waar je rekening mee moet houden zijn de kosten van het voer voor je hond. Als je hond nog jong is, zul je puppyvoer aan moeten schaffen en naarmate je hond ouder wordt, zul je ook over moeten gaan op andere voeding. Goede voeding is duur, omdat het ook erg voedzaam is.

Je wilt waarschijnlijk het beste voor je Shar-Pei, dus houdt er rekening mee dat je maandelijks best wat geld kwijt zult zijn aan goede voeding voor je hond. Ook heeft je hond regelmatig een bot nodig om op te kauwen, wat speeltjes om mee te spelen en natuurlijk zul je beloningssnoepjes moeten hebben om je hond te belonen voor zijn goede gedrag.

Je hond zal ook minimaal één keer per jaar de dierenarts moeten bezoeken voor zijn jaarlijkse inenting. Maar het kan ook gebeuren dat je vaker met je hond bij de dierenarts langs moet. Bijvoorbeeld als je hond last heeft van zijn oren, gewrichten of ogen. Maar ook als je hond ziek wordt is een bezoek aan de dierenarts noodzakelijk. Het is daarom verstandig om altijd wat geld te reserveren voor een bezoek aan de dierenarts.

Op vakantie zonder je Shar Pei hond

Als je op vakantie gaat, dan kun je je Shar-Pei niet altijd meenemen. En misschien wil je ook wel niet met je hond op vakantie. Je kunt natuurlijk een goede vriend of vriendin vragen of hij of zij op je hond wil passen. Dan kost het je vaak niets. Maar in de meeste gevallen zul je je hond naar een hondenhotel moeten brengen als je zelf op vakantie gaat.

De meeste hondenhotels berekenen voor een middelgrote hond een tarief van 8 euro per dag. Meestal hoef je niet zelf voor het eten te zorgen, maar zit dat bij de prijs in. Als je hond speciale voeding eet, dan moet je dit vaak wel zelf meenemen voor je hond.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Shar-Pei

Overweeg je een Shar-Pei te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Shar-Pei Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een dierenverzekering afsluiten voor je Shar-Pei

Je kunt een dierenverzekering afsluiten. Dan worden veel dierenartskosten door die verzekering gedekt. Je betaalt dan wel iedere maand een bepaald bedrag. En niet alle aandoeningen worden door de verzekering gedekt. Lees altijd goed welke aandoeningen je verzekering wel dekt en welke niet.

Dat kan ook per ras verschillen. Aandoeningen die veel voorkomen bij een specifiek ras worden vaak niet gedekt door de verzekering.

Op cursus met je Shar-Pei

De Shar-Pei heeft een goede en consequente opvoeding nodig. Krijgt je hond dit niet, dan kan hij dominant worden en dan heeft de hond geen respect meer voor jou als baas. Om dat te voorkomen is het verstandig om altijd met je hond op cursus te gaan.

Hier leer jij goed om te gaan met je hond en je hond leert dat jij zijn leider bent. Houdt er rekening meer dat een gemiddelde cursus zeker 150 tot 250 euro kost. En dat je ook na één cursus nog niet klaar bent.

De kosten van de verzorging van de Shar-Pei

De verzorging van je Shar-Pei is niet intensief. Als pup is het belangrijk dat jij zijn rimpels schoon en droog houdt. Maar bij een volwassen Shar-Pei is wekelijks borstelen met een rubberen borstel voldoende om zijn vacht gezond en glanzend te houden. De kosten voor die borstel kun je vaak wel betalen.

Maar je zult ook middelen moeten kopen om teken en vlooien tegen te gaan. En die producten zijn vaak wel wat duurder. Zeker vier keer per jaar moet je je hond een kuur tegen teken en vlooien geven. Daarnaast is het verstandig om je hond regelmatig te ontwormen.

Al met al is de Shar-Pei niet de duurste hond om te onderhouden. De aanschafprijs is relatief hoog, maar de hond is gelukkig ook nauwelijks belast met erfelijke ziektes en aandoeningen. Toch is het verstandig om altijd een budget achter de hand te houden voor onvoorziene kosten van je Shar-Pei. Dan weet je altijd zeker dat je hem de beste verzorging kunt geven die je hond nodig heeft.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Shar-Pei?

Bekijk dan het Shar-Pei Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Shar-Pei’s. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Shar-Pei wilde weten in één compleet e-book!”

Shar-Pei Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Shar-Pei!

  • Wil je een Shar-Pei kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Shar-Pei zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Shar-Pei trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Shar-Pei de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Shar-Pei’s en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shar-Pei Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Shar-Pei Handboek interessant zal vinden.

Welkom Shar-Pei vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Het Shar-Pei Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload