Home | Kruisingen met de Shar-Pei: welke mixen zijn er zoal?

Kruisingen met de Shar-Pei: welke mixen zijn er zoal?

⏱ Leestijd: 3 minuten

De Shar-Pei kan met andere rassen gekruist worden. Maar ook binnen het ras heb je eigenlijk al drie verschillende soorten. Die verschillen worden veroorzaakt door het type vacht van de hond. Zo heb je de paardenvacht, de borstelvacht en de berenvacht. Drie verschillende vachttypes bij dezelfde hond.

Maar de Shar-Pei wordt ook veel gekozen om met andere hondenrassen te kruisen. Hoe de hond van een specifieke kruising eruit komt te zien is nooit te voorspellen. Omdat het twee hondenrassen zijn, weet je nooit precies hoe de pups eruit komen te zien. De ene keer zullen ze meer op de Shar-Pei lijken, terwijl ze een andere keer er totaal anders uit kunnen zien.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Shar-Pei nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shar-Pei!

Kruising Shar-Pei met een Labrador

Dit is een bekende kruising en de pups worden Lab Pei genoemd. Het is een hond van middelgroot postuur en vaak hebben de pups dezelfde look als de Shar-Pei, dus veel rimpels en plooien. De vacht is vaak wat langer dan die van de Shar-Pei.

De verzorging van de vacht is daardoor ook iets intensiever dan de verzorging van de vacht van de Shar-Pei. De Lab Pei kan snel klitten krijgen in zijn lange vacht. Daarom is regelmatig borstelen noodzakelijk.

Het karakter van de Lab Pei is lief en aanhankelijk. Het is een goede gezinshond die graag van alles wil ondernemen samen met zijn baasje. Ook zal de hond zijn baasje en zijn gezin graag willen beschermen. Als er gevaar dreigt dan zal de Lab Pei direct aanslaan. Maar agressief gedrag zit niet van nature in deze hond.

Kruising Shar-Pei met een Chow Chow

Dit levert een hond op met een langere vacht dan de Shar-Pei heeft. Ook is de vacht vaak erg wollig. De pups lijken qua uiterlijk vaak meer op de Chow Chow dan op de Shar-Pei. En dat komt voornamelijk door de wollige vacht met lange haren. De hond kan door zijn dikke vacht goed tegen koud weer.

Het is een aanhankelijke hond die waaks is. Ook deze kruising is niet agressief. Een goede socialisatie is wel erg belangrijk bij deze hond.

Kruising Shar-Pei met een Duitse Herder

Dit is de meest populaire kruising met de Shar-Pei. Deze honden worden ook wel de Duitse Sharpei genoemd. Meestal zijn de honden kortharig, hebben ze een brede snuit en rechtopstaande oren. Maar dat kan wel weer per nest verschillen. Je weet nooit zeker hoe de pups van deze kruising eruit zullen zien.

De Duitse Sharpei is een intelligente en makkelijk te trainen hond. De hond is erg trouw aan zijn baas en zal alles voor zijn baasje willen doen. Het is een intelligente hond, die goed te trainen is.

Kruising Shar-Pei met een Husky

Als je een Shar-Pei met een Husky kruist, dan zal de hond waarschijnlijk de mooie en bijzondere blauwe ogen van de Husky krijgen. De vacht is korter dan de vacht van de husky, maar langer dan de vacht van de Shar-Pei. Het is een erg actieve hond die boordevol energie zit. Deze hond heeft veel beweging nodig om zijn energie kwijt te kunnen.

Het is een hond die zowel fysiek als geestelijk uitgedaagd moet worden. De hond kan goed met kinderen omgaan en is erg intelligent. Geen enkele uitdaging is hem te veel. De honden hebben een goede socialisatie nodig.

Kruising Shar-Pei met een Boxer

Een andere veel voorkomende kruising is die van de Shar-Pei met een Boxer. De twee rassen lijken al op elkaar, dus de kruising verschilt niet veel van de twee ouderrassen. De oren zullen groter zijn dan die van de Shar-Pei. De vachtkleur kan ook bont zijn. Dat komt normaal gesproken bij de Shar-Pei niet voor.

Het zijn lieve, aanhankelijke en erg vriendelijke honden. Deze kruising is een prima gezinshond. De honden zijn loyaal en aanhankelijk. Een goede socialisatie is erg belangrijk, evenals een consequente opvoeding.

Kruising Shar-Pei met een Stafford

Een kruising die minder vaak voorkomt, is die van een Shar-Pei met een Stafford Terriër. De pups zullen eerst meer op de Shar-Pei lijken, maar naarmate ze ouder worden, zullen de honden meer van de Stafford weg hebben. Een goede en vroege socialisatie is bij deze honden enorm belangrijk.

Juist omdat de Stafford er om bekend staat dat het niet een hele vriendelijke en goed trainbare hond is. De hond heeft een consequente en goede opvoeding nodig, waarbij het belonen van goed gedrag voorop staat. Deze kruising is niet geschikt als je een beginner bent op hondengebied.

Kruising Shar-Pei met een Pitbull

Hoe deze honden er als pup uitzien, zegt helemaal niets over hoe ze eruit zullen zien als ze volwassen zijn. Meestal lijken ze als pup meer op de Shar-Pei en vertonen ze naarmate ze ouder worden steeds meer kenmerken van de pitbull. Dit is een lastige kruising om mee te trainen en om op te voeden.

Een goede socialisatie is van wezenlijk belang. Het zijn honden die goed met mensen om kunnen gaan. Ze zijn vriendelijk. Maar ze hebben wel van jongs af aan een goede en consequente training nodig.

De keuze voor een kruising

Als je een kruising van een Shar-Pei met een ander ras wilt, dan is het goed om na te denken wel ander ras dat moet zijn. Passen de karaktereigenschappen van dat andere ras wel bij jou als baas? En wat voor type hond krijg je? Past die hond wel bij je? Als je weet welke kruising je wilt, dan is het altijd nog afwachten hoe de hond er precies uit komt te zien.

Bij een kruising van twee rassen, kunnen de pups zelfs van hetzelfde nest en allemaal verschillend uitzien. Er is geen garantie dat de pups lijken op de Shar-Pei of juist meer op het andere hondenras.

Haal je pup altijd bij een erkende fokker. Hij weet je vaak veel te vertellen over de beide rassen. Maar de fokker kent ook vaak het karakter van de pups. Laat je niet verleiden de pup te nemen waarvan jij vindt dat die er het leukste uitziet. Maar baseer je keuze op het karakter van de pup.

Het kan namelijk ook zo zijn, dat het uiterlijk van de pup enorm verandert naarmate de pup ouder wordt. Sommige pups lijken eerst precies op de Shar-Pei en veranderen tijdens hun groei zo, dat ze een totaal ander uiterlijk kunnen krijgen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Shar-Pei?

Bekijk dan het Shar-Pei Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Shar-Pei’s. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Shar-Pei wilde weten in één compleet e-book!”

Shar-Pei Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Shar-Pei!

  • Wil je een Shar-Pei kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Shar-Pei zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Shar-Pei trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Shar-Pei de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Shar-Pei’s en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shar-Pei Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Shar-Pei Handboek interessant zal vinden.

Welkom Shar-Pei vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Het Shar-Pei Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload