Home | Een Shar-Pei puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Shar-Pei puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Voordat je een Shar-Pei puppy koopt, is het verstandig om je eerst goed in het ras te verdiepen. Zo moet je weten wat de karaktereigenschappen van dit ras zijn, maar ook hoe je de hond het beste op kunt voeden. De verzorging van de Shar-Pei is niet intensief, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Ook is het goed om je te verdiepen in de aanschafkosten en terugkerende kosten van deze hond. Als je dat allemaal weet en als je dan nog steeds voor een Shar-Pei wilt gaan, dan moet je op zoek gaan naar een goede en erkende fokker van dit hondenras.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Shar-Pei nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shar-Pei!

De kosten van een Shar-Pei puppy

Een Shar-Pei pup kost tussen de 1200 en 1800 euro. En flink bedrag. Dan koop je een pup bij een goede fokker, die het belang van de gezondheid van de pups voorop zet. Je krijgt dan vaak een stamboom document bij je hond. Hierin staat wie de voorouders van je hond zijn.

Zo kun je goed vooraf weten of je een gezonde pup koopt, of dat je een pup koopt waarbij veel ziektes in de familie voorkomt. Je pup heeft ook al de eerste vaccinaties gehad en je krijgt vaak van de fokker voeding mee voor de eerste paar dagen.

Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met andere kosten voor je hond. Hij heeft een bench of een mand nodig en een lekker hondenkussen om op te slapen. Uiteraard moet je een halsband of tuigje kopen voor je hond en een riem. Daarnaast is een voer-en waterbak ook essentieel.

En je kunt alvast een borstel kopen om de vacht van je hond te verzorgen. Dat zijn naast de aanschafkosten andere eenmalige kosten. Bedenk wel dat je hond zal groeien en dat je waarschijnlijk nog een keer een andere halsband of een ander tuigje zal moeten kopen.

Tenslotte heb je de regelmatig terugkerende kosten voor je hond. Hieronder valt voeding, dierenartskosten, kosten voor een hondenhotel als je op vakantie wilt, maar ook kosten voor de behandeling van vlooien en teken. Extreme dierenartskosten kun je eventueel spreiden door een hondenverzekering af te sluiten.

Maar dan moet je er rekening mee houden dat niet alles gedekt wordt door deze verzekering. Aandoeningen die bij een ras veel voorkomen, vallen vaak niet onder de hondenverzekering.

De opvoeding van je Shar-Pei

Je Shar-Pei pup heeft een consequente en goede opvoeding nodig. Hierbij is een goede socialisatie ook heel erg belangrijk. De hond kan dominant worden als hij geen goede leider heeft. Daarom is het verstandig om direct met je pup te starten met een puppycursus.

Je Shar-Pei moet weten dat jij zijn leider bent en jij moet leren hoe je dat moet doen. Ook is het verstandig om je pup te laten wennen aan zoveel mogelijk verschillende situaties. Dit is goed voor zijn socialisering. Hier heeft je hond op latere leeftijd heel veel baat bij.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Shar-Pei puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Shar-Pei Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De verzorging van je Shar-Pei

Een volwassen Shar-Pei heeft niet een hele intensieve verzorging nodig. Zijn vacht zul je een keer per week moeten borstelen met een rubber borstel. Verder is het goed om zijn oren regelmatig te controleren. Hier kan soms vuil zich ophopen en het is verstandig om dat te voorkomen. Af en toe schoonmaken met een vochtige doek is voldoende.

Een Shar-Pei pup zit erg ruim in zijn vel en heeft heel veel rimpels. Bij een pup en bij een jonge hond moet je de rimpels schoon en droog houden. De verzorging van je pup is dus iets intensiever dan de verzorging van een oudere hond. Als je je pup bij een erkende fokker haalt, zijn de rimpels niet zo extreem.

Dus dan hoef je de rimpels bij je hond als hij volwassen is niet meer te verzorgen. Heeft je hond extreem diepe rimpels, dan blijft deze intensieve verzorging nodig tot op latere leeftijd.

Het karakter van de Shar-Pei

De Shar-Pei is een aanhankelijke, intelligente en kindvriendelijke hond. Het is een hond die zeer geschikt is voor een gezin. Hij is heel makkelijk zindelijk te maken, dat komt onder andere door zijn uiterst schone instelling. Het is een hond met een waakinstinct en hij zal zijn gezin goed verdedigen.

De hond houdt niet van vreemden, hij zal zich dan wat argwanend en zelf arrogant opstellen. Een Shar-Pei bepaalt zelf of hij door iemand aangehaald wil worden. Het is een trouwe hond, maar wel met een eigen wil.

De hond kan goed met andere dieren omgaan. Hierbij is het wel belangrijk dat hij goed gesocialiseerd is en ook dat hij van jongs af aan hiermee te maken heeft. De Shar-Pei heeft een vriendelijk karakter. Hij houdt van bewegen, maar heeft geen extreme beweging nodig. Shar-Pei honden houden niet van water. Dus je hoeft niet met ze te gaan zwemmen. Ook houden ze niet van een wandeling in de regen.

Leer alles over jouw Shar-Pei puppy

Wil je álles weten over jouw Shar-Pei puppy? Bekijk dan ook het Shar-Pei Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een goede Shar-Pei fokker vinden

Een goede fokker van Shar-Pei honden vindt je vaak niet via het internet. Het is altijd verstandig om bij de dierenarts te vragen naar een lijst van goede en erkende fokkers. Ook kun je via de Shar-Pei vereniging een lijst van fokkers krijgen. Een goede fokker zorgt goed voor zijn honden. De moederhond is altijd aanwezig in het nest. En de pups en de moeder zien er gezond, vrolijk en goed uit. Een goede fokker kan je precies vertellen welke karaktereigenschappen iedere pup heeft. Laat je altijd goed informeren, zodat je een pup kiest die goed bij jouw levensstijl past.

De Shar-Pei honden zijn erg individuele honden. Dat zie je als pup al. Je hebt pups die een sportief karakter hebben en je hebt ook pups met een iets rustiger karakter. Ben je zelf sportief en actief en zoek je een hond om samen dingen mee te ondernemen? Ga dan voor een sportieve pup.

Houd je zelf ook niet zo van hele lange wandelingen? Vraag dan de fokker welke pup iets minder sportief is. Dat is dan de pup die goed bij jou past. Verdiep je altijd in het karakter van de hond, voordat je besluit om een pup te kopen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Shar-Pei?

Bekijk dan het Shar-Pei Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Shar-Pei’s. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Shar-Pei wilde weten in één compleet e-book!”

Shar-Pei Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Shar-Pei!

  • Wil je een Shar-Pei kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Shar-Pei zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Shar-Pei trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Shar-Pei de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Shar-Pei’s en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shar-Pei Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Shar-Pei Handboek interessant zal vinden.

Welkom Shar-Pei vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Het Shar-Pei Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload