Home | Over verzorging: hoe kan je jouw Shar-Pei het beste verzorgen?

Over verzorging: hoe kan je jouw Shar-Pei het beste verzorgen?

⏱ Leestijd: 4 minuten

Je Shar-Pei heeft, net als iedere andere hond, een goede verzorging nodig. Dat betekent dat je hond regelmatig uitgelaten moet worden, je moet hem eten en schoon water geven, je hond moet geknuffeld worden, je moet de vacht van je hond verzorgen en je zult regelmatig naar de dierenarts moeten met je hond.

Allemaal dingen waar je rekening mee moet houden als je besluit een Shar-Pei te nemen. Een goede verzorging betekent bij de Shar-Pei ook een goede vachtverzorging. Naast regelmatig borstelen, betekent dat ook het wassen van de vacht van je Shar-Pei met speciale shampoo.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Shar-Pei nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shar-Pei!

De vacht van de Shar-Pei

De vacht van de Shar-Pei komt voor in drie soorten, namelijk de paardenvacht, de borstelvacht en de berenvacht. De laatste is overigens niet erkend als officiële vacht door de Britse Kennel Club. De hond met de paardenvacht is een hond met een korte en stekelige vacht.

De prikken behoorlijk en dat maakt dat het knuffelgehalte van de Shar-Pei met de paardenvacht iets minder groot is. Deze honden hebben als pup heel veel rimpels. Naarmate de hond ouder wordt, worden de rimpels minder.

Het tweede type is de hond met de borstelvacht. Deze vacht is iets langer dan de vacht van de paardenvacht, maar nooit langer dan 2,5 centimeter. Doordat de vacht iets langer is, voelt die ook wat zachter aan. De pups met deze vacht hebben ook veel rimpels. En de volwassen honden met deze vacht hebben nog steeds veel rimpels.

Bij deze honden verdwijnen de rimpels niet naarmate ze ouder worden. De honden met de borstelvacht zijn minder actief dan de honden met de paardenvacht.

Tenslotte heb je de hond met de niet erkende vacht. Deze vacht wordt de berenvacht genoemd. Het is een donzige vacht met een toplaag met haren die langer zijn dan 2,5 centimeter. Het zijn heel schattige en lieve Shar-Pei honden.

De vachtkleur van je Shar-Pei

De vacht van de Shar-Pei kan in iedere kleur voorkomen, behalve in het wit. Ook is de vacht altijd effen van kleur. Een bonte of gevlekte Shar-Pei komt officieel niet voor. Je ziet wel eens Shar-Pei honden met een bonte of gevlekte vacht. Dit zijn dan geen officiële Shar-Pei honden.

Je hebt dan vaak te maken met een kruising van de Shar-Pei met een ander ras. Een witte Shar-Pei is ook officieel geen rashond. Waarschijnlijk heb je hier dan ook te maken met een kruising. De Shar-Pei heeft een vacht die altijd maar één effen kleur heeft.

Let op: De verzorging van jouw Shar-Pei (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Shar-Pei Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De verzorging van de vacht van de Shar-Pei

Een goede vachtverzorging is erg belangrijk voor een gezonde en glanzende vacht. Een volwassen Shar-Pei hond heeft niet veel vachtverzorging nodig. Eenmaal borstelen per week met een rubberen borstel is voldoende.

De hond met de berenvacht zul je misschien twee tot drie keer per week moeten borstelen en kammen. Dit om te voorkomen dat de lange haren niet gaan klitten.

Een pup heeft meer vachtverzorging nodig. De Shar-Pei pup zit erg ruim in zijn vel. Dat betekent dat de hond veel en diepe rimpels heeft. Die rimpels zul je dagelijks moeten verzorgen. Je moet ze schoon en droog houden. Dit is een intensieve verzorging, die je zeker moet volhouden totdat je hond echt volwassen is.

Shampoo voor de vacht van je Shar-Pei

Soms is het fijn om de vacht van je hond ook te verzorgen met een shampoo. Het is niet aan te raden om je hond maandelijks in bad te doen. Te vaak is namelijk slecht voor de conditie van zijn vacht en huid. Maar twee tot vier keer per jaar, zou je je Shar-Pei kunnen verwennen met een bad.

Gebruik altijd een shampoo voor de vacht van je Shar-Pei die speciaal voor honden is. Nog beter is om een shampoo te gebruiken die speciaal voor Shar-Pei honden is ontwikkeld. Deze shampoo kun je vaak bij een dierenspeciaalzaak kopen.

De Shar-Pei is een hond die niet van water houdt. Als het regent, dan blijft je Shar-Pei het liefst binnen. Houdt hier rekening mee als je je hond gaat wassen. Hij zal het niet leuk vinden en zal proberen aan het bad te ontsnappen. Bij sommige dierenspeciaalzaken kun je je hond laten wassen. Ook is het mogelijk om je hond bij de trimmer te laten wassen. Zij hebben vaak de mogelijkheid om je hond vast te zetten in het bad.

Als je je Shar-Pei hebt gewassen met de speciale shampoo, dan is het belangrijk dat je de shampoo resten goed afspoelt. Ook tussen zijn rimpels en huidplooien mag geen shampoo meer zitten. Dit zou namelijk kunnen gaan irriteren en ontsteken. Het is ook aan te raden om je hond na de wasbeurt goed droog te maken.

Ook alle plooien en rimpels moet je nalopen met een droge doek. Doe je dit niet dan is de kans op een ontsteking groot. Vergeet ook niet om de kleine oren van je hond goed schoon en droog te maken na een lekker bad. Hier kan vuil zich snel ophopen. En water in de oren kan leiden tot oorontsteking.

Leer alles over de verzorging van jouw Shar-Pei

Wil je ontdekken hoe je jouw Shar-Pei zo goed mogelijk kan verzorgen? Bekijk dan ook het Shar-Pei Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De Shar-Pei als gezinshond

De Shar-Pei is een lieve en trouwe gezinshond. Hij heeft een lief karakter en is na een goede socialisatie een perfect maatje voor het hele gezin. De Shar-Pei is een schone hond en hij is daardoor ook heel snel zindelijk te maken. De hond heeft een consequente opvoeding nodig.

Veel beweging vraagt je hond niet van je. Drie tot vier keer per dag een korte wandeling is voldoende om je hond blij en gelukkig te maken.

Een puppycursus met je Shar-Pei hond is zeker aan te raden. Hij leert dan ook hoe hij om moet gaan met andere honden en andere mensen. Ook leert de hond respect te hebben voor jou, zijn baas. Leer je hond ook direct aan om in bad te gaan. Dan is hij gewend aan deze handeling.

Als de hond dan echt een keer een wasbeurt met shampoo nodig heeft, dan is hij er al aangewend. Ook dit past binnen een goede socialisering van je Shar-Pei hond.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Shar-Pei?

Bekijk dan het Shar-Pei Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Shar-Pei’s. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Shar-Pei wilde weten in één compleet e-book!”

Shar-Pei Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Shar-Pei!

  • Wil je een Shar-Pei kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Shar-Pei zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Shar-Pei trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Shar-Pei de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Shar-Pei’s en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shar-Pei Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Shar-Pei Handboek interessant zal vinden.

Welkom Shar-Pei vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Het Shar-Pei Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload